PRISMA > BLOG > Què passa quan cruix l'esquena? És bo o dolent?

Què passa quan cruix l'esquena? És bo o dolent?

15/09/2016

Moltes persones pregunten sobre el cruixit de les vèrtebres i sobre si és bo o dolent fer-ho. La gent ho fa molt sovint, i fins i tot diverses vegades al dia. Respondre això és fàcil. NO, no és bo. Tot i que hi ha coses pitjors, la veritat és que no ajuda més enllà del curt termini i fins i tot es podria dir que perjudica en el mitjà i  més encara en el llarg termini.

   

Què passa quan cruixim les vèrtebres?

El  so o cruixit no passa perquè es recol·loquen les vèrtebres, ni perquè xoquen uns ossos amb altres, ni res per l'estil. El que passa és una implosió del gas dissolt en el líquid sinovial intraarticular que genera aquest "cruixit" o "espetec" en particular.

 

I què té de dolent si faig cruixir la meva esquena?

Sempre que unes vèrtebres sonen amb facilitat ha una hipermobilitat: no hi ha una restricció de moviment, per contra les vèrtebres es mouen massa. Això no és més que una compensació d'una hipomovilitat (poc moviment) en un nivell superior, inferior o ambdues coses alhora.

 

Doncs jo, em sento molt quan em faig cruixir l'esquena

Clar. De fet, mai n'hi ha prou: sempre vols cruixir-te una altra vegada i saps que en el fons no t'ajuda.

I llavors què faig per no cruixir l'esquena?

 Res. En aquest sentit res. Només deixar que les ganes de cruixir-te i de fer-te sonar l'esquena es calmin. Aguantar i deixar que se t'oblidi. A canvi d'això pots ajudar-te a tu mateix fent-li alguns auto-massatges, practicant uns exercicis de mobilització o estiraments que també et poden ajudar a sentir-te millor, i si no ... Vés al fisio!

- Auto-massatge per alliberar la tensió de coll, cervicals i de trapezis:  

Existeixen uns auto-massatges per relaxar la musculatura del coll o cervicals útil en dolors de coll i per relaxar la tensió muscular i la rigidesa cervical.

- Relaxar musculatura lumbar amb un auto-massatge amb pilota. Lumbago-Lumbàlgia:

Un fantàstic auto-massatge per relaxar la musculatura lumbar molt útil en tot tipus de dolors lumbars i evitar cruixir la teva esquena.

 

Però i si el meu fisio em fer cruixir l'esquena... Això sí que val?

Sí, si ho fa amb un adequat estudi i valoració i amb uns coneixements teòrics i tècnics adequats, en aquest cas, el fisioterapeuta només manipularà les vèrtebres hipomòbils i com a molt les hipomòbils en el sentit de menys mobilitat. Això serà equilibrador per al sistema i és el que fa que els símptomes millorin. No ho dubtis, si més no et facis cruixir l'esquena, menys t'ho demanarà i segurament menys dolors i malestar tindràs.

 

Font: https://www.fisioterapia-online.com/

 

Els fisioterapeutes i osteòpata de Prisma a Balaguer t'aconsellaran i resoldran els teus dubtes.

Horari

 

Matins:

De dilluns a divendres

de 8.30h a 14.00h

Tardes:

 De dilluns a dijous de 15.00h a 19.00h

Dimecres de 16.30h a 20.00h 

Divendres tancat


Informació de contacte

 

PRISMA SERVEIS MÈDICS: 973.30.29.79

MAIL:prisma@prismasm.cat

 


Contacte i/o de programació de visites laborals 


Anar al formulari

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos