PRISMA > BLOG > Beneficis de la lactància materna

Beneficis de la lactància materna

15/11/2016

En aquesta entrada d'avui, la llevadora Laura Espart us nombra alguns dels beneficis que té la lactància materna.
Si necessiteu consell o suport, no dubteu a preguntar a Prisma per la llevadora que segur que us ajudarà.

Sabies què…

                             ...la lactància materna…

 

Aporta al nadó: aigua, proteïnes, carbohidrats, greixos, vitamines, minerals, enzims, factors de creixement, antiparàsits, antial·lèrgics, antivirals, hormones, anticossos i cèl·lules vives. En canvi la lactància de fórmula o artificial només aporta: aigua, proteïnes, carbohidrats, greixos, vitamines i minerals moltes vegades d’origen sintètic.

El calostre és la primera llet que la mare secreta ja des del segon trimestre d’embaràs. Té color groguenc perquè és ric en carotens, un precursor de la Vitamina A. El calostre és baix en greix i ric en proteïnes i això ajuda a una fàcil digestió. Un nounat només necessita una culleradeta de calostre en cada presa.

La llet es fabrica a partir de la sang de la mare. Per això, una bona alimentació materna proporciona una llet de molt bona qualitat.

Un nadó que prengui lactància materna no precisa fer el rotet ja que dins el pit no hi ha aire (dins el biberó si que n’hi ha)

La mare pot menjar tranquil·lament aliments com l’all i els llegums ja que  tot i poder alterar una mica el sabor de la llet, segurament al nadó li agradarà provar diferents gustos. Pel que fa als llegums, no és cert que causin flatulències al nadó. Recorda que la llet s’origina de la sang materna i els gasos que pugui tenir la mare s’originen a l’intestí (molt després d’haver passat els nutrients cap a la sang).

Horari

 

Matins:

De dilluns a divendres

de 8.30h a 14.00h

Tardes:

 De dilluns a dijous de 15.00h a 19.00h

Dimecres de 16.30h a 20.00h 

Divendres tancat


Informació de contacte

 

PRISMA SERVEIS MÈDICS: 973.30.29.79

MAIL:prisma@prismasm.cat

 


Contacte i/o de programació de visites laborals 


Anar al formulari

2012 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos